Adem Bektaş: Samsun'u daha da büyüterek güçlü bir metropol şehir yapacağız

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Adem Bektaş "Samsun'u daha da büyüterek güçlü bir metropol şehir yapacağız" dedi.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkan aday adayı ve Atakum Belediyesi eski Başkanı Mimar Adem Bektaş, göreve gelmesi halinde yapacağı hizmetleri ve hedeflerini açıkladı.
2004-2009 yılları arasında Atakum Belediye Başkanı olarak görev yaptığı süreçte, ilçeyi kısa zamanda modern bir yapıya kavuşturduğunu ve Samsun’un dinlenme alanı gibi planlanan Atakum’u kentleştirmenin temellerini attığını belirten SBB Başkan aday adayı Mimar Adem Bektaş, “Samsun öncelikli olarak 19 Mayıs ilçesine doğru yeni yerleşim alanları yapılarak, kente nefes aldırmak gerekir.  Tüm ulaşımı da bu yerleşim düzenine göre inşa etmeli. Güneye doğru da toprakla bütünleşen yapılar teşvik edilmeli” dedi. 
Samsun Büyükşehir Belediyesi yönetiminin Samsun’u yerel yönetim anlamında 17 ilçesiyle bir bütün olarak ele alarak bütünsel bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini söyleyen Bektaş, sanayiden  tarıma, turizmden kültür- sanata ve ulaşıma kadar birçok alanda hayata geçirmeyi planladığı entegre projelerle güçlü bir metropol şehir inşa edeceğini belirterek, “Samsun gerçekten çok güzel bir şehir. Yapılanma sorunlarının giderilerek  iş alanlarının genişletilmesi  gerekiyor. SBB Başkanı rutin işlerinin dışında hem ekonomiye katkı vermeli, yatırımcıya teşvikler sunmalı, hem de planlı bir şehirleşmenin önünü açmalı” diye konuştu.
ATAKUM’U MODERN BİR ÇEHREYE KAVUŞTURDUK
Mimar Adem Bektaş şöyle devam etti: “Biz bunun örneklerini Atakum’da yaptık.  2004-2009 yılları arasında Atakum Belediye Başkanlığı görevini yürüttüm. O dönemde henüz AK Parti  Belediyeciliğiyle ülkemiz tanışmamıştı. AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte seçimlerde ciddi bir başarı el ettik. Atakum o dönemlerde bir köy yerleşkesi konumundaydı. Samsun İlkadım kent merkezi, Atakum ise dinlenme alanı gibi düşünülüyordu. Alışveriş yapacak doğru dürüst yer yoktu. Nüfus yoğunluğu da yoktu. Atakum, 1994-2004 yılları arasındaki dönemde sürekli bu konumda kaldı. 2004 senesinden itibaren bizim AK Parti Belediyeciliğiyle birlikte ilçemiz çok farklı bir konuma geldi. Çamura bulanmış altın bir külçe değerinde olan ilçemizi, içinde bulunduğu bataklıktan çıkarmak için ciddi bir mücadele verdik. Neticede Atakum’un çehresini değiştirerek modern bir görünüme kavuşturduk. Atakum’un altın değerinde olduğu bizim çabalarımızla fark edilerek anlaşıldı.  Gerçekleştirdiğimiz projelerle Atakum’a yeni bir şehir hüviyeti kazandırdık. Şimdi Atakum cazibe merkezi oldu. Samsun’u da çok kısa sürede doğru hamlelerle bu konuma getirmek mümkün.”
2004 yılından bu güne kadarki 19 yıllık süreçte, Atakum’un çok ciddi anlamda büyüdüğünü belirten Bektaş, hizmet ulaştırma sırasının Samsun’a geldiğini belirterek açıklamasına şöyle devam etti: "Gerçekleştirdiğimiz Belediye Düğün Salonu, Kültür Merkezi, Belediye Binası gibi projelerle birlikte Atakum, hızla büyüyerek bugünlere geldi. Bizden önceki plan ve projeler sadece şehir merkezinde çalışan insanların akşam evde yatıp dinledikleri bir yer tarzında düzenlenmişti. Biz Atakum’u bu hüvviyetinden kurtararak turizmin ve ticaretin ağırlıklı olduğu bir çehreye kavuşturduk. Kendi kendine yetebilen, hatta civar il ve ilçelerinin bile ihtiyaçlarına cevap verebilen bir kent haline dönüştürdük. Şimdi ise artık hizmet sırası Samsun’da diyoruz. İlçe Belediye Başkanlığı döneminde edindiğimiz tecrübelerimizi ve birikimlerimizi şehrin geneline yayarak çemberi daha da genişleteceğiz. Şehrimize güzel ve faydalı hizmetler yapmak için, turizm anlamında, sosyal anlamda Samsun’u daha da büyüterek  güçlü bir metropol şehir yapmak için Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine talip oldum” ifadelerini kullandı.
ŞEHRİN BÜYÜMESİNİ ANCAK PLANLAYARAK YAPABİLİRİZ
Samsun'da bir trafik sorunu olmaya başladığını bunun da çözümünün kentin nüfusunun kentin içinden dış bölgelere yaymaktan geçtiğini ifade eden SBB Başkan aday adayı Mimar Adem Bektaş, "Sahilden tek yol ile ulaşım olduğu sürece trafik sorununu çözmek mümkün değil. Başka bağlantıların da olması gerekiyor. Çevre yolları, tünel sistemleri gibi alternatif ulaşım yöntemlerini devreye sokmalıyız. Samsun’u etrafa doğru yayarak genişlemesini sağlamamız gerekiyor. Sadece Atakum, İlkadım ve Canik ilçelerine yoğunlaşmak yerine, doğu ve batı merkezli ilçelerimiz olan Tekkeköy ve 19 Mayıs ilçelerine doğru kentimizi büyütebiliriz" dedi.