ANDA Samsun İl Temsilciliği yeni binasında

TAKİP ET

Türkiye'nin en büyük sivil arama kurtarma teşkilatlarından birine sahip olan ANDA Derneği Samsun Temsilciliği yeni binasını hizmete açtı.

Kamu Yararına Çalışan Dernekler statüsünde olup kuruluşundan bu yana insani yardım faaliyetleri ile Suriye, Afrika, Afganistan, Irak, Moğolistan, Makedonya, Ukrayna, Azerbaycan, Pakistan, Filistin’e kadar uzanan geniş bir coğrafyada arama kurtarma, kriz çözümü, acil yardım gibi sorunların çözümü için faaliyetlerini sürdüren derneğin açılışına gönüllülerin ve vatandaşların yanı sıra çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcisi de katıldı.
ANDA Genel Başkanı Okan TOSUN’un da katıldığı açılış töreni mehter eşliğinde yürüyüş ile başladı. Ardından kürsüye çıkan ANDA İl Temsilcisi Coşkun ARSLAN derneğin faaliyetlerini anlattı.
ANDA’nın aynı zamanda ülkemizin tek üç yıldızlı kentsel arama ağır akreditasyona sahip arama kurtarma teşkilatı olduğunu ifade eden ARSLAN, alanında uzman binlerce gönüllüsü ile İzmir depreminden Sinop ve Kastamonu sel felaketine, Marmaris ve Muğla orman yangınlarından 6 Şubat Deprem felaketine kadar birçok görevi en üst katılım ile yerine getirdiklerini belirtti.
Konuşmaların ardından ANDA Derneğinin yeni binasının açılışı gerçekleştirildi. ANDA Samsun İl Temsilciliği seminer salonları kütüphane gibi sosyal alanları içinde bulunduran büyük bir merkez olarak hizmete açıldı.