Başkan Şengül: Üretim, İhracat ve istihdam odaklı büyüme devam edecek

TAKİP ET

MÜSİAD Samsun Başkanı Hasan Tahsin Şengül'ün 2023 yılı büyüme oranlarına dair görüşü: Üretim, İhracat ve istihdam odaklı büyüme devam edecek.

MÜSİAD Samsun Başkanı Hasan Tahsin Şengül yaptığı açıklamada; "2023 yılının son çeyreğinde %4,0 oranında büyüyen Türkiye ekonomisi, geçtiğimiz yılın tamamında ise %4,5 oranında büyümeyi başarmıştır. Böylece millî ekonomimiz pozitif büyüme eğilimini üst üste 14’üncü çeyreğe taşıyarak, “Türkiye Yüzyılı” iddiasına yaraşır bir başlangıç yapmıştır.
Öncü ekonomilerden ABD’nin %2,5; Japonya’nın %1,9; İngiltere’nin %0,1 oranında büyüdüğü, Almanya ekonomisinin ise %0,3 oranında küçüldüğü 2023 yılında Türkiye ekonomisi; Hindistan, Çin ve Endonezya’nın ardından G20’nin en çok büyüyen 4’üncü ülkesi olmuştur.
Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yanı sıra Mayıs ayında yapılan iki büyük seçim sürecinin getirdiği belirsizliklere rağmen Türkiye ekonomisinin göstermiş olduğu bu performans, takdire şayan bir gelişmedir.
MÜSİAD olarak; söz konusu büyüme oranlarının 2024 yılı için de çok büyük bir motivasyon kaynağı olacağına inanıyor, ülke ekonomimizin üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme sürecinin devam edeceğine olan inancımızı yineliyoruz.
Makro-finansal dengelenme bağlamında Türkiye ekonomisi için oldukça önemli ve başarılı bir dönem olarak geride kalan 2023’ün ardından Türkiye ekonomisi; enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürme, kurda istikrarı sağlama, kamu mali dengeleri ve dış ticarette sürdürülebilirliğe ulaşma hedeflerine adım adım yaklaşmayı sürdürecektir."