Canik Belediyesi'nden Afiş ve Pankartların Kaldırılmasına İlişkin Açıklama

TAKİP ET

Canik Belediyesi tarafından seçim sürecinde afiş ve pankartların kaldırılması konusunda ortaya atılan iddialarla ilgili olarak yapılan açıklamada, ''Canik Belediyesi, hiçbir siyasi ve bağımsız adaya, şahıs veya parti özelinde herhangi bir ayrıcalık tanımayıp, eşit işlem ilkesi gereği çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir.'' ifadelerine yer verildi.

CANİK BELEDİYESİ'NDEN AFİŞ VE PANKARTLARIN KALDIRILMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Samsun'un Canik ilçesinde siyasi parti ve bağımsız adayların afiş ve pankartlarının belediye ekipleri tarafından toplandığına dair ortaya atılan iddialara belediyeden cevap geldi. Canik Belediyesi tarafından seçim sürecinde afiş ve pankartların kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi,
''298 Sayılı seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütükleri hakkında kanunun 61. maddesi gereğince, Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen yerlerin dışında olan ve yasaklanmış yerlerdeki afiş ve pankartların kaldırılma görevi ilgili mercilerin talebi üzerine belediyelere tanınmıştır.
Belediyemizce, ilgili kanun gereği YSK Başkanlığı Canik İlçe Seçim Kurulu tarafından belirlenen yerlerin dışında olan veya yasaklanmış yerlerdeki afiş ve pankartların kaldırılması hususunda karar aldığı, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yetki ve sorumluluk alanımız dahilinde tarafımıza havale edilen afiş ve pankartları kaldırılmaktadır.
Çeşitli siyasi partilerin ve bağımsız adayların Canik İlçe Seçim Kurulu'na bildirmediği ve belediyemize tebliği yapılan izinsiz afiş ve pankartlar ilgili kanun hükmünce ekiplerimiz tarafından toplanmaktadır. İzinsiz şekilde asılan afiş ve pankartlara ilişkin son toplama tarihli bildirim, ilgili siyasi partilere ve bağımsız adaylara gönderilmektedir. Bildirimde yer alan son toplama tarihi ve son toplama saati uyarınca toplanmayan afiş ve pankartlar ekiplerimizce ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda kaldırılmaktadır.
Canik Belediyesi, hiçbir siyasi ve bağımsız adaya, şahıs veya parti özelinde herhangi bir ayrıcalık tanımayıp, eşit işlem ilkesi gereği çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir.
                                    "Kamuoyuna saygıyla duyurulur''