Eğitimciler Meslek Kanunundaki Tasarıya dikkat çekmek için haykırdı!

TAKİP ET

Samsun Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen başkanı, "Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısında değişiklik talebini ve ihtiyacını haykırmak için meydanlardayız." dedi.

Eğitim-Bir-Sen Samsun Şubesi "Öğretmenlik Meslek Kanunu" ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması Samsun Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen başkanı Hamdi Yıldız gerçekleştirdi.
Başkan Yıldız, "Bugün burada toplanma sebebimiz; çıkartılacak öğretmenlik meslek kanunu düzenlemesinde yaşanacak mağduriyetlerin ve eğitim çalışanları arasında haksızlığın, ayrıştırıcı yaklaşımın sonlanması, 14 yıl yapılmayan yasal düzenlemenin oluşturduğu mağduriyetin 5 yıl uzmanlık 10 yıl başöğretmenlik süresi ile düzenlenmesi, eğitim yönetiminin yükünü omuzlayan, sorunları sırtlayan Şube Müdürleri, İlçe milli eğitim müdürleri millî eğitim uzmanı, Bakanlık müfettişi, il millî eğitim müdürü ve yardımcısı,araştırmacı, eğitim müfettişi, eğitim müfettiş yardımcısı, eğitim uzmanı kadrolarında görev yapanlardan aranan hizmet süresini tamamlayanlara da uzman öğretmenlik/başöğretmenlik unvanına dayalı hakların verilmemesini protesto etmek, Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısında bu konudaki değişiklik talebini ve ihtiyacını haykırmak için meydanlardayız. 
TBMM’nin bu kadrolarda görev yapanlardan aranan hizmet süresini tamamlayanlara da uzman öğretmenlik/başöğretmenlik ünvanına dayalı hakların verilmesi konusunda adım atmaya çağırıyoruz.
Öğretmenlik Meslek Kanunu ekonomik krize kurban edilmemelidir.
Ek ders ücreti artırılmalıdır.
Uzman ve başöğretmenlik kıdem süreleri söz verildiği gibi 5 ve 10 yıl olmalıdır.
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası katmerli ceza haline getirilmemelidir.
Birinci dereceye gelen bütün memurlara 3600 ek gösterge hayata geçirilmelidir.
Kadroya geçen öğretmenler, kadrolu öğretmenliğin özlük haklarından faydalanmalıdır.
Anayasal bir hak olan aile bütünlüğü teminat altına alınmalıdır.
Sözleşmeli öğretmenlik ve öğretmen alımında mülakat kaldırılmalıdır.
Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, memurluğa sınavsız geçişin önü açılmalıdır.
İptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesine çözüm üretilmelidir.
Kamudaki şeflerin maaş dezavantajları giderilmelidir" diyerek sözlerine son verdi.