Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda Lösemi Farkındalık Haftası Kutlandı

TAKİP ET

2-8 Kasım Lösemi Farkındalık Haftası kapsamında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'nda Atakum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmail KİRENDİBİ, Fatih Mehmet ÖZTÜRKÇE, Dursun YÖRÜKCÜ, Mehmet ATAR;Okul Müdürlerinin, velilerin katılımı ile Yaşama el vermek, lösemili çocukların hayatlarına dokunmak için "Yaşama El Ver" projesi programa katkı sağlayan yüzlerce el ile uygulandı.

Programda okul müdürü Nagihan ÇAĞLAK BAY; Erken yaşta STKlara destek veren çocukların bireyselllikten toplumsallığa geçerek empatik düşünmesine,
; zihinsel,duygusal,ahlaki, sosyal yönden gelişimine katkı sağlayacağını ve ileride  özgeçmişlerinde onlar için büyük bir fark yarayacağına değindi.Bu nedenle okul olarak LÖSEV gibi toplum yararı na çalışan STKlara destek vereceklerini belirtti. LÖSEV 'in Proje Sorumlusu Betül AKIN ise LÖSEV' in sadece Lösemili çocuklara değil tüm kanser hastalarına tedavi imkanı sağladığı ;ayrıca ailelere maddi, manevi, eğitim gibi konularda da destek olduğu bilgisini verdi. LÖSEV Dükkan ürünlerinin yer aldığı  stant ve inci kumbaram gibi çalışmalar ile de program büyük etki yarattı.