Havza TSO Başkanı Acar'dan işbaşı eğitim parkuruna ziyaret

TAKİP ET

Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar Havza Organize Sanayi Bölgesinde inşası ve kurulum aşaması devam eden endüstriyel kenevir tarımı, işleme ve triko tekstil fabrikasın tarafından Havza ilçe merkezinde oluşturulan işbaşı eğitim parkurunu ziyaret etti.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar Havza OSB’de yaklaşık 600 kişi istihdam edecek olan ve İş İnsanı Uğur Balkuv tarafından gerçekleştirilen yatırım ile endüstriyel kenevir tarımı, işlenmesi ve tekstil triko olmak üzere üç dalda faaliyet gösteren Keneviro A.Ş.’nin tekstil triko bölümünde çalışacak olan kişilerin eğitimi için açtığı eğitim parkurunda incelemelerde bulunarak yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Firmanın çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Keneviro A.Ş. yetkilisi Eyüp Can Kaplakarslan; “ Tesisimiz 25 bin metrekare kapalı alanlık üretimin alanın inşa ve kurulum çalışmalarının hızlı bir şekilde devam etmekte; “ Firmamız endüstriyel kenevir tarımı, işlemesi ve triko tekstil üzerine faaliyet gösterecek. Firma olarak bölge çiftçilerimizden temin edeceğimiz endüstriyel kenevir için çalışmalarımız devam etmekte. Elde edilen ham madde tesisimizde işlenerek elde edilecek ürün ile tekstil triko bölümünde son haline gelecek. Firma olarak şuan tarım sektöründe tüm ekipmanlarımız ve personelimiz ile sahadayız.” Dedi.
Kaplakarslan ; “Fabrikamız 1 Temmuz itibari ile deneme üretimlerine başlayacak. Bu süreçte bizlerde Havza’da açtığımız atölye ile firmamızda işbaşı yapacaklara işbaşı eğitimlere başladık. Firmamızda doğrundan 600 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz.” Dedi.
Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise Havza için kurulan hayallerin tek tek gerçekleştiğini belirterek; “ Rabbime şükrüler olsun. Yıllardır ilçemiz için vermiş olduğumuz mücadele meyvelerini vermeye başladı. Hayal ile başlanan Havza OSB artık istihdam sağlayan, ülke ekonomisine katkı sunar hale geldi. İnşallah önümüzdeki yıllarda yapılacak çalışmalar ile Havza OSB daha fazla yatırımcı ile daha fazla istihdam sağlayarak ülke ekonomisine daha fazla katkı sunacak.” Dedi.
Acar Havza OSb’deki büyük yatırımcılardan bir olan İş İnsanı Uğur Balkuv’a ilçeye yapmış olduğu yatırımdan ötürü teşekkür ederek; “ Bu gün geldiğimiz noktada Uğur Balkuv Triko’nun ilçemizdek yatırımı kısa sürede üretime geçecek. Burada 600 kişi iş imkanına sahip olacak. Firmamızın ilçe merkezinde açmış olduğu eğitim parkurunda iş başı yapacak bayanlarımızın eğitimi hızlı bir şekilde devam etmekte. İnşallah kısa süre Havza OSB’deki üretim tesiside faaliyete geçecek. İlçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.