Memur-Sen 1 Mayıs'ı Samsun'da kutladı

TAKİP ET

Memur-Sen teşkilatı ve bağlı sendikaların üyeleri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Samsun'da buluştu. 'Emek, Vicdan, Adalet' temasıyla gerçekleştirilen mitingde, Samsun Kurtuluş Yolu'nu dolduran binlerce emekçi hep bir ağızdan talep ve beklentilerini haykırdı.

Mitingde Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Filistin Genel İşçi Sendikaları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kudüs Başkanı Fevzi Ahmet Şaban, Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları ve yönetimlerinin yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun’da faaliyet yürüten STK’ların temsilci ve gönüllüleri ile binlerce teşkilat mensubu katıldı.
Memursen Eğitim Bir Sen Samsun İl Başkanı Hamdi Yıldız konuşmasında, "Memur sen örgütlü gücü, dayandığı ilkeler ve değerler, tarihsel duruşu ve müktesebatı insan, emek ve özgürlük odaklı sendikal ve anlayışıyla üyelerine, ülkesine karşı yüklendiği tarihi sorumlulukları Allahın izni ve yardımıyla yerine getirmeye devam etmekte, kutlu yolculuğunu sürdürmektedir. Üyelerimizin hakkını hukukunu savunurken öksüzün, yetimin mazlumun da hakkını hukukunu korumayı kollamayı  kulağımıza sufle eder kurucu değerlerimiz.
Bu bağlamda bugün burada 7 ekimden beri işgalci israil tarafından soykırıma uğrayan Gazzemizin sesini güçlü bir şekilde duyurmak istiyoruz.
Gazze'de, evlatlarını, eşini ve 103 akrabasını kaybeden  Ahmed el Guferi'nin acısını yüreğimizde ne kadar hissediyorsak Doğu Türkistan'da Çin zulmünden dolayı ailesi tutuklanan  ve tek başına yaşam mücadelesi verirken  nehre düşüp donarak şehit olan 5 yaşındaki Nesrullah Rozi Ahmad bebeğin babası Yüsüp Tohtin'in acısını da aynı şekilde hissediyoruz.
Gazzede ve Doğu Türkistanda ve mazlum coğrafyada ezilenlerin yanlarında olduğumuzu bir kez daha Samsun meydanından haykırıyoruz" dedi.


Memur-sen Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın konuşmasında, "Emeğin ve emekçinin hakkını Samsun Kurtuluş Yolu Meydanı'ndan bize kez daha haykırdık. 
İstiyoruz ki;
◾4688 sayılı sendika kanunu güncellensin, uluslararası normlara uyumlu hale getirilsin.
◾1. Dereceye 3600 verilsin, kamu görevlileri arasında ayrım yapılmasın.
◾Toplu sözleşme ikramiyesi yeniden uygulamaya geçirildi, düzenleme geciktirilmesin. 
◾Emekli aylığı ile görev aylığı arasındaki fark giderilsin, emekliler de refahtan payını alsın. 
◾Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın, sendikal yasaklar kalksın, 
◾Emek karşılığını bulsun, dayanışma aidatı gelsin. 
◾Hakem kurulu adil davransın kararlarında hakkiniyeti gözetsin.
◾Kamu personel sistemindeki aksaklıklar giderilsin, mülakat kaldırılsın. 
◾Görevde yükselme ve ünvan değişikliği yapılsın. 
◾Bayram iktamiyesi gelsin, memur bayram etsin. 
◾Koruyucu giyim yardımının önündeki engeller kaldırılsın. 
◾Kira yardımı verilsin, memurun geçim sıkıntısı bitsin. 
◾Vergide adalet sağlansın, gelir vergisinde oran sabitlensin. 
◾Yardımcı hizmetle sınıfı Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilsin. 
◾Eş durumu tayini çözülsün, anneler-babalar evlatlarına kavuşsun. 
◾Afet bölgesindeki memurlar unutulmasın. 
◾Mühendisler ve teknik personel görülsün, meslek kanunu hayata geçsin. 
◾Üniversite personeli tayin olsun, sorunlar tarih olsun. 
◾Disiplin affı gelsin, mağduriyetler sona ersin. 
Her fırsatta ve platformda emeğin ve emekçinin hakkını savunmaya devam edecek, sorunları çözecek iyi ki Memur-Sen var dedirtmeye devam edeceğiz" dedi.