Psikolog Nur Tiryaki Sadıkoğlu Çocuk Terapisi Ergen Terapisi Anksiyete Kaygı Bozuklukları

TAKİP ET

Bu haftaki sağlık köşemizin konuğu Uzman Psikolog Nur Tiryaki Sadıkoğlu, Psikolog Nur Tiryaki Sadıkoğlu ile yaptığımız söyleşide: çocuk terapisi, ergen terapisi, Oyun terapisi, Dikkat eksiklikleri, Gelişim testleri ve gelişim takibi, yetişkinlerde Bilişsel Davranışçı Terapi ( obsesif, kompulsif bozukluk, sosyal fobi, panik bozukluk, stres bozuklukları, depresyon ), Özel Gereksinimli Çocuklar ile Bireysel Çalışmalar, Zeka Testleri gibi birçok dalda danışanlarımıza hizmet vermekteyiz.

Çocuk Terapisi Nedir?
Uzman Psikolog Nur Tiryaki Sadıkoğlu, iki yaş itibari ile ergenliğe kadar olan tüm çocuk danışanlarımıza hizmet vermekteyiz. İki yaşında gelen çocuklar kendini ifade edemediği için daha çok evebeyn danışmanlığı şeklinde çocuğa yapılan ailenin içerisindeki tutumlarda belki eksiklikler oluyor ailenin farkında olmadığı durumlar bazen olabilmekte bunlara yönelik, anne ve baba değerlendirmeleri şeklinde davranışların nasıl iyileştirilmesi hususunda, çocuğumuza nasıl olumlu davranmalıyız gibi durum değerlendirmesi yaparak danışanlarımıza yardımcı olmaktayız. 
Çocuklarda Tuvalet Alışkanlıkları, Yeme Bozuklukları Nasıl Çözümlenir? 
Çocuklarda yeme bozuklukları, tuvalet alışkanlıkları,kardeş kıskançlıkları gibi alt dallarda da hizmet vermekteyiz. Konuşma bozukluklarında danışanlarımızı eğer gerek görülürse dil terapisti ile de destekli hizmet verebilmekteyiz. Dil terapistinin dahil olması gereken vakalarda direk gelen danışanlarımızı dil terapistine yönlendirerek işbirliği doğrultusunda sonuçların daha iyi olmasını sağlamaktayız. 
Uzman Psikolog Nur Tiryaki Sadıkoğlu, "oyun çocuğun dili, oyuncakları ise onların kelimeleridir" sloganımızla çıktığımız yolda, çocuklarda üç yaştan sonra oyun terapisi hizmeti de vermekteyiz. Oyun terapisi süresi çocuktan çocuğa ve çocuğun geliş nedenine göre de farklılık göstermektedir. Bu terapi seansında aileler ve çocuğun genel durumu çok önemlidir. Oyun terapisi çocuklara düşüncelerini, duygularını, ihtiyaç ve arzularını oyunla onların en doğal ifade şekli iletme şansı vermektedir. Çocuklar kendilerini ve dünyalarını daha iyi anlamayı, problemlerini çözmek için çalışmayı ve hayatla daha iyi başa çıkabilmek için gerekli beceriler geliştirmeyi öğretmekteyiz.
Ergen Terapisi Nedir?
Ergenlerin hayatı yetişkinlere göre durağan geçmemekte ve yaşantıları inişli çıkışlı hareketli geçmektedir. Ergenler hayatlarında yaşadıkları durumları paylaşabilecekleri durumlar ortaya çıkmaktadır. Bazen ailelerine anlatamadıkları durumlarda zorlandıkları yada yaşam kalitelerini düşüren duygu durumlarında  biz psikologlara zaman zaman ihtiyaç duyulmaktadır. Ergenlerimizde tehlikeli durumlar ile karşı karşıya geldiğimizde aileleri de bu sürece dahil ederek önceden önlemler almaktayız. Ergenlerin sınav kaygısı, içe kapanıklık, dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon bozukluğu, özgüvensizlik, sosyal kaygı, uyku problemleri, yeme bozuklukları, aşırı internet kullanımı, aile ile olan iletişim gibi sorun yaşadığı konularda da fayda sağlamaktayız. Sınav kaygısı yaşayan danışanlarımıza stresi nasıl yönetebiliriz şeklinde, sınava yakın sürede yapmaları gereken minik uyarılarımızla süreci olumlu şekilde yönetmekteyiz.
Anksiyete, Kaygı Bozuklukları Nelerdir?
Uzman Psikolog Nur Tiryaki Sadıkoğlu, Anksiyete, organizma için tehlike içeren tanımlanabilir ya da tanımlanamaz bir durum karşısında yaşanan; endişe duygusu ve birlikte eşlik eden bedensel uyarılma belirtileri ile karakterizedir. Çarpıntı, titreme, terleme, kas gerilimi gibi belirtiler yaşanır, anksiyete sonucunda kaçınma, saldırma vb. duygu ve birlikte felaket düşüncelerine yol açar.  En önemli özelliği, büyük bir sıkıntıya neden olması ve kişi tarafından hoşa gitmeyen bir yaşantı olarak tanımlanmasıdır.
Uzman Psikolog Nur Tiryaki Sadıkoğlu Anksiyete bozuklukları, panik bozukluğu, Özgül fobi, Sosyal fobi, Obsesif-kompulsif Bozukluk, Yaygın Anksiyete Bozukluğu, depresyon gibi bir çok dalda siz danışanlarımıza hizmet vermekteyiz. "Danışanlarımıza huzurlu bir ortamda hizmet vererek gerekli seanslara yayarak başarılı bir şekilde kaliteli yaşamlarına dönüşlerini sağlamaktayız" diyerek sözlerine son verdi. 

Uzman Psikolog Nur Tiryaki Sadıkoğlu

Adres: Kılıçdede Mah.56'lar Sokak.No:46/3 Kat:2 Bakon Ellialtılar Apt.

İlkadım/ Samsun
İletişim: 0850 474 8231

Haber: Yadigar Karataş