SAMİKAD kız öğrencileri bilinçlendirecek

TAKİP ET

Samsun İş Kadınları Derneği Başkanı Şehnaz Dereli, iş hayatındaki kadınların sayısı arttırmak üzere çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Üniversite öğrencilerimize ulaşarak bu bilinci arttırmak üzere çeşitli çalışmalar yapmak istiyoruz'' dedi.

SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli ve yönetim kurulu üyeleri, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ı ziyaret etti. Ziyarette Başkan Dereli dernek çalışmaları hakkında bilgi verirken, Rektör Aydın da üniversitenin gelişim sürecini anlattı.
Samsun Üniversitesi ile özellikle kız öğrencilerin mezun olduktan sonra iş hayatına atılmaları konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak istediklerini belirterek, ''SAMİKAD olarak iş hayatında kadının etkisini güçlendirmek, kadın girişimci sayısı ve iş hayatındaki kadınların sayısı arttırmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Biz sahadaki insanlar olarak özellikle üniversite öğrencilerimize ulaşarak bu bilinci arttırmak üzere projeler yapıyoruz. Bu çercevede de Samsun Üniversitemiz öğrencileri ile de çeşitli çalışmalar yapmak istiyoruz'' dedi.
SAMİKAD'ın çalışmalarını takip ettiğini belirten Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, kadınların gücünü çok önemsediklerini belirterek, ''Özellikle akademik olarak kız çocuklarımız çok daha başarılı. Onların başarılını desteklemek gerek iş hayatında gerekse akademik hayatta var olmalarına destek olacak her çalışmada yer almak isteriz'' diye konuştu.

SAMİKAD Samsun