Samsun AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları açıklandı mı? Elden ele dolaşan liste doğru mu?

TAKİP ET

Samsun'da AK Parti'nin ilçe Belediye Başkan adaylarının kimler olacağı ile ilgili yapılan listenin doğru olup olmadığı ile ilgili olarak resmi açıklama geldi. Konuyla ilgili olarak İl Başkanı Mehmet Köse açıklama yaptı.

Samsun'da AK Parti'nin İlkadım, Atakum, Canik, Tekkeköy, Vezirköprü, Çarşamba, Ladik, Ondokuz Mayıs, Terme, Yakakent, Bafra İlçe Belediye başkan adayları kimler oldu? Kulislere sızan isim listesi sosyal medya da, watsap gruplarında yoğun bir şekilde paylaşılırken herkes birbirine listenin doğru olup olmadığını sordu.
Samsun'da AK Partililer, 2024 yerel seçimleri için İlçe Belediye Başkan adaylarının açıklanmasını beklerken, kulislere Samsun ilçe belediye başkan adaylarınının isimlerinin yazılı olduğu bir evrak düştü. Hazırlanan evrakın her seçim öncesi kulislere sızdırılarak nabız ölçüldüğü iddiasıda bulunulurken, listede bir ismin ise doğum tarihinin yazılmaması, "Madem ortada bir listenin sızdığı söyleniyor. O belediye başkan adayının doğum tarihini mi yazmayı unutmuşlar" gibi yorumların yapılmasına neden oldu. 
Samsun AK Parti İlçe Belediye Başkan Adayları'nın olduğu listenin doğru olup olmadığı konusunda da resmi açıklama geldi. 
AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse yaptığı açıklamada; "Aziz hemşehrilerim; 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler için ilçe belediye başkan adaylarımız henüz belirlenmemiş olup, ilçe belediye başkan adaylarımızın belirlendiğine dair AK Parti Genel Merkezimizden ve İl Başkanlığımızdan kamuoyuna herhangi bir bilgi paylaşımı yapılmamıştır. 
Bu süreçte siz değerli hemşehrilerimizin sadece tarafımızca yapılacak açıklamalara itibar etmelerini önemle rica ederim." dedi.