Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan oldu

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığında Çarşamba Belediye Başkanı Av. Halit Doğan gösterildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan kimdir?

AK Parti Genel Merkezi yaptığı istişareler sonucunda Çarşamba Belediye Başkanlığı görevini yürüten Halit Doğan'a Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı resmen tebliğ edildi. Doğan'ın yarın yapılacak aday tanıtım toplantısında Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen  açıklaması bekleniyor.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan kimdir?
1978 yılında Çarşamba Yenikışla Mahallesinde hayata gözlerini açtı. 
İlköğretimini Denizler Köyü ilkokulunda, orta-lise öğrenimini ise Çarşamba İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 2000 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden başarıyla mezun oldu. 
2002'den 2019'a kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yaparak hukuki alanlarda kendini geliştirdi. 
Çarşamba İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nde ve Çarşambaspor'da yöneticilik görevlerinde bulundu. AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığı'na 2014 yılında atanan ve 5. ve 6. olağan kongrelerde tekrar seçilen isim oldu. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Cumhur İttifakı'nın 2019 yılında Çarşamba Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve 31 Mart mahalli seçimlerinde Çarşamba Belediye Başkanı olarak seçildi. Evli ve üç çocuk babası olan bu isim, hem hukuki alanda hem de siyasette başarıyla adını duyurdu.