Samsun'da Kuvvetli Yağış ve Fırtına Bekleniyor

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre, Samsun'da hava parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yerçok bulutlu, yarın öğleden sonra Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri ve Tokat'ın kuzey kesimlerinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçeceği tahmin edilmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında 4 ila 6 derecelik düşüşler bekleniyor.
RÜZGAR: Doğulu yönlerden , gece saatlerinden itibaren batı ve güneybatıdan hafif ve orta kuvvette, kıyı kesimlerde ise kuvvetli yer yer fırtına (50-70 km/sa) eseceği beklenmekedir.
YAĞİŞ UYARISI: Yapılan son değerlendirmelere göre; beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece (14.06.2024 Cuma) saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların Cumartesi öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.
RÜZGAR UYARISI: Bölgemizin kıyı kesimlerinde rüzgarın; yarın (Cumartesi) ilk saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan kuvvetli, yer yer fırtına (50-70) km/saat) eseceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve bunun gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.