Samsun'da Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı Verildi

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre, Samsun'da hava bugün çok bulutlu, kuzey kesimlerde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Yağışların; Kastamonu ve Sinop kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklenmektedir.
HAVA SICAKLIĞI: Kıyı ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece düşüş bekleniyor.
RÜZGAR: Rüzgarın bölge genelinde batı ve kuzey batılı yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat), ilk saatlerde Kastamonu kıyı kesimlerinde yer yer fırtına (75-80 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Bölge genelinde devam eden aralıklı yağmur ve sağanak yağışların Kastamonu ve Sinop kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yağış anında kuvvetli rüzgar, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DENİZ (FIRTINA) UYARISI: Denizlerimizde (Orta Karadeniz'de) rüzgarın batı ve kuzey batı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde, açıklarında yer yer 9 kuvvetinde (50-88 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; bölgenin batısında bu akşam saatlerinde, doğusunda yarın (Salı) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Bölgemiz genelinde batı ve kuzey batılı yönlerden esmekte olan rüzgarın kıyı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat), ilk saatlerde Kastamonu kıyı kesimlerinde yer yer fırtına (75-80 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Ağaç ve direk devrilmesi, Çatı uçması, Ulaşımda aksama vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.