Samsun'da Kuvvetli Yağmur ve Fırtına Uyarısı!

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre, Samsun'da hava bugün parçalı ve çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: 5 ila 10 derece dolayında azalması beklenmektedir.
RÜZGAR: Akşam saatlerine kadar kuzeyli yönlerden orta kuvvette, kıyı kesimlerde yer yer kuvvetli (30-50 km/sa), akşam saatlerinden sonra güneyli yönlerden hafif yer yer orta kuvvette esmesi beklenmektedir.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Samsun'un doğusu ve Ordu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
BATI KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI: Batı Karadeniz’de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu, doğusu kuzeybatıdan 5 ila 7 yer yer 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
DOĞU KARADENİZ'DE FIRTINA UYARISI: Doğu Karadeniz’de rüzgarın kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.