Samsun'da Kuvvetli Yağmur Yüksek Kesimlere Kar Geliyor!

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre, Samsun'da hava parçalı ve çok bulutlu, yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Bölge genelinde 10 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek.
RÜZGAR: Güney ve güneybatı, kıyı kesimlerde zaman zaman batı ve kuzeybatı yönlerden orta Kastamonu ve Sinop Kıyı kesimlerinde kuvvetli ve fırtına (40-60 km/saat), yer yer kısa süreli fırtına (60-80 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
KUVVETLİ FIRTINA: Fırtına ve Kuvvetli Rüzgar Yapılan son değerlendirmelere göre; Sinop ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde halen etkili olan fırtınanın yarın ( 27.11.2023 Pazartesi) gece saatlerine kadar batı ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) yer yer kısa süreli fırtına (60-80 Km saat) şeklinde esmeye devam etmesi bekleniyor. fırtınayla birlikte çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
DENİZ (FIRTINA) UYARISI: Kuvvetli Fırtına Orta Karadeniz'de (Kastamonu- Ordu arası) rüzgarın batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, zamanla 7 ila 9 kuvvetinde (50-90 km /saat) kuvvetli fırtına, yer yer kısa süreli 10 kuvvetinde (105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. batısında gece saatlerinde etkisini azaltması beklenmektedir.