Samsun'da suya indirim yapıldı! Samsun'da su ne kadar oldu

TAKİP ET

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) Genel Kurulu'nca Samsun'da suya yüzde 15 indirim yapılması kararlaştırıldı.

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) Genel Kurulu'nca Samsun'da suya yüzde 15 indirim yapılması kararlaştırıldı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın talimatıyla suya yüzde 15 indirim yapıldığı öğrenildi.
Samsun'da su birim fiyatı metreküpü 19,49 iken yüzde 15'lik indirim ile 16,57 ye inecek.
2024 Yılı Mayıs Ayı Su ve Atıksu Tarifesi indirimsiz hali aşağıdaki gibidir.

1- Tarifeler aşağıda belirtildiği şekilde ilçe bazında fiyatlandırılmaktadır.   1. Grup: Alaçam, Atakum, Bafra, Canik, Çarşamba, Havza, İlkadım, Kavak, Tekkeköy, Yakakent     2. Grup: Asarcık, Ayvacık, Ondokuzmayıs, Salıpazarı, Terme     3. Grup: Ladik, Vezirköprü 2- Gazi/Şehit indirimi hak kazanmış abonelere ilgili Mesken tarifesi üzerinden %50 indirim uygulanır. 3- Engelli indirimi hak kazanmış abonelere ilgili Mesken tarifesi üzerinden %50 indirim uygulanır. 4- 6360 Sayılı Kanun kapsamında bulunan mesken abonelerine ilgili tarifesinin %25 'i uygulanır. 5- 6745 Sayılı Kanun kapsamında bulunan mesken abonelerine ilgili tarifesinin %50 'si uygulanır. 6- Atıksu tarifesi,  kaplıca ve hamam aboneleri için ilgili su tarifesinin %10‘u, diğer tüm abone tipleri için ilgili su tarifesinin %40‘ı olarak, 30 kuruş’un altında kalanların ise 30 kuruş’a tamamlanarak uygulanır. 7- Su birim fiyatına %1 KDV, atıksu birim fiyatına %10 KDV uygulanır. 8- Sayaç Bakım Bedeli 10,58 TL + %20 KDV olarak uygulanır. 9- SASKİ Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği gereği, bir indirimden istifade eden abone ikinci bir indirimden istifade edemez. 10-Yukarıda belirtilen su satış tarifeleri her ay TÜİK tarafından ilan edilen aylık TÜFE oranında güncellenir.