Samsun'da TYP Personel Alımı Başladı

TAKİP ET

Samsun'da iş arayanlar için yeni bir iş ilanı yayımlandı. Samsun İlkadım Kaymakamlığı, kamu hizmetlerini desteklemek amacıyla 273 TYP personel alımı başvuruları başladı.

Samsun İlkadım Kaymakamlığı tarafından 273 TYP personel alımı başvuruları açıklandı. Kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla toplum yararına program düzenlenecektir. İşte başvuru süreci, şartları ve gerekli tüm bilgiler
TYP KAYMAKAMLIK PERSONEL ALIMI BAŞVURU SÜRECİ 
TYP bünyesinde Samsun İlkadım Kaymakamlığı için personel alımı başvuruları 29 Mayıs 2024 tarihi dahil yapılabilecektir. Adaylar ALO 170 nolu hattan ya da TYP başvuru ekranı üzerinden İŞKUR TYP başvuru ekranı üzerinden yapabileceklerdir.
273 PERSONEL ALINACAK 
320410 TYP başvuru numarası ile SAMSUN ili İLKADIM ilçesi için 273 kontenjana başvurular alınıyor. Adayların başvuru için T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmamış olması, açıköğretim hariç öğrenci olmaması, herhangi yaşlılık veya emeklilik aylığı almıyor olması gerekiyor.
SAMSUN TYP BAŞVURU EKRANI BAŞVURU YAPILACAK İLÇELER
Adaylar Samsun İlkadım Kaymakamlığı'nın personel alımına başvuru için “Samsun Merkez, Tekkeköy, Canik, İlkadım, Atakum” ilçelerinden kayıtları kabul edilecektir.
TYP NEDİR? 
Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

Kaynak: Samsungazetesi