Samsun'da yıkımı yapılan bina yan binaya hasar verdi! Samsun Valiliği açıklama yaptı

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım ilçesinde yer alan ve yıkımı gerçekleştirilen eski Bağ-Kur binası, ailerin bulunduğu 5 katlı binanın üzerine çöktü. Yaşanan sarsıntı ile aileler korku ve panik içinde sokağa kaçtığı öğrenildi.

Samsun'da eski Bağ-Kur binasının yıkımı sırasında adeta faciadan dönüldü. Yıkımı yapılan bina, yan tarafında bulunan 5 katlı, 12 dairenin bulunduğu Apartmanının giriş ve 1. katın üzerine yıkıldı. 
Meydana gelen olayda bir ailenin kaldığı evin latak odası, banyo ve çocuk yatak odasının duvarlarında hasar meydana geldi. 
Apartman sakinleri yıkımın kontrolsüz şekilde gerçekleştirildiğini belirterek duruma tepki gösterdi. 

Orhan Tavlı Samsun'un yeni Valisi oldu! Orhan Tavlı kimdir?


SAMSUN VALİLİĞİ: İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Konuyla ilgili olarak Samsun Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada; "İlkadım ilçesi Liman Mahallesinde bulunan eski Sosyal Güvenlik Kurumu binasının ihaleyi alan firma tarafından yıkımı esnasında bitişik nizamdaki bodrum+5 kattan oluşan betonarme binanın giriş kat (işyeri) ve 1. kat (konut) cephe duvarlarının bir bölümünün bahsi geçen yıkım çalışması neticesinde hasar gördüğü Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekiplerimizce tespit edilmiştir. 
Hasar gören binanın iç ve dışından hasar tespit çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecek olup konuyla ilgili ayrıca Valiliğimiz tarafından idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Samsun yıkım