Samsun'da YKS tedbirleri alındı! 53 bin 394 öğrenci sınava girecek

TAKİP ET

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı Yükseköğretim Kurumları Sınavı için tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Valilikten yapılan açıklamada ayrıca vatandaşlarında öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak davranışlarda bulunulmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi istendi.

Samsun'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) İçin Bütün Önlemler Alındı
Yükseköğretim Kurumları Sınavının birinci oturumu 17 Haziran Cumartesi günü, ikinci ve üçüncü oturumları ise 18 Haziran Pazar günü tüm Türkiye’deki sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.
Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ilimizde toplam 166 binada gerçekleştirilecek sınava 53.394 öğrencimizin katılacağını ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, geleceğimizin teminatı gençlerimiz için hayati önem taşıyan bu sınavın huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarımızca gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade ederek, “Sınav günü ve saatlerinde sınavların yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde, Samsunlu hemşehrilerimin sınavların yapıldığı okullara yakın konutlarda, iş yerlerinde, düğün salonu gibi mekanlarda sınava giren öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak davranışlarda bulunmaması, araçları ile seyir halindeyken yüksek sesli müzik ve klakson çalmamaları, düğün konvoylarının oluşturulmaması, inşaatlarda ve iş yerlerinde herhangi bir gürültülü çalışma yapılmaması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Bu vesileyle; büyük bir azim ve özveriyle geçen hazırlık döneminin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek olan genlerimize üstün başarılar diliyor, alacakları neticenin kendileri ve bu zorlu süreçte evlatlarının yanında olan aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.