Samsun için turuncu alarm! 2 Ekim Pazartesi Samsun Hava Durumu Samsun Sel Haberleri

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 11 kent için sağanak uyarısı gelmesinin ardından Samsun için de turuncu kodlu uyarı yapıldı. Samsun'da 2 Ekim Pazartesi günü için eğitim öğretime 1 gün ara verilmişti.

Yurt genelinde etkili olan serin ve yağışlı havayla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) yeni bir uyarı geldi. MGM, 11 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı. Samsun için ise turuncu kodlu uyarı geçildi.
Samsun Valiliği ise konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Valimiz Sayın Orhan Tavlı, AFAD İl Müdürlüğü ziyaret ederek, 30.09.2023 Cumartesi günü AFAD tarafından verilen turuncu alarm ve Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan uyarılar sonrasında alınan tedbirler ve akşam saatlerinde başlayan yoğun sağanak yağışlarla birlikte yağışların yarın öğle saatlerine kadar devam etmesinin beklendiğini ve tüm ekiplerin teyakkuz halinde olmaya devam edeceğini belirterek, vatandaşlarımıza tedbirli olmaları çağrısını yineledi." denildi.
Turuncu alarm nedir? Turuncu kod nedir? Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Samsun'da yağış nedeniyle okullar bir gün tatil edildi! 2 Ekim Pazartesi Samsun Okul Tatil!

Samsun