Samsun SMMMO'da Eğitimler Hız Kesmeden Devam Ediyor

TAKİP ET

TÜRMOB Genel Başkanı Sayın Emre KARTALOĞLU'nun katılımı ve TÜRMOB Eğitmeni Sayın YMM Selahattin GÖKMEN'in sunumuyla Samsun SMMMO'da Vergi Düzenlemeleri Kapsamında Enflasyon Düzeltmesi eğitimi gerçekleşti.

Eğitim Meslek Camiasında Büyük İlgi İle Karşılandı
500 kişilik konferans salonun tamamen dolduğu ve salon dışından da takip edilen eğitime çok sayıda meslek mensubu katıldı.
Açış konuşmasında Oda Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ, enflasyon düzeltmesi ile ilgili tebliğ taslağının 52. Maddesinde geçici vergi dönemlerinde bilanço düzenlenerek geçici vergi beyannamesi ekinde yer almasının istendiğini ve kurumsal olmayan firmalarda bu durum sıkıntı yaratacağını belirterek bu eğitimlerin önemini tekrar dile getirdi.
Enflasyon muhasebesi ile borçlu firmalarda enflasyon vergisine yol açacağını ve vergi yükü getireceğini ifade ederek, 2024 ve müteakip yıllarda yapılacak düzeltme yapılmaması ya da yapılacaksa vergi yükü doğurmayacak şekilde düzenleme yapılması gerektiğini ileten ÖĞÜTCÜ, KDV 1 ve KDV 2 beyannamelerinin ayrılmasının ve tevkifat yoluyla yapılan KDV 2 ile tevkif edilen ödeme şartıyla indirimin sorun yaratacağı ve düzeltilmesi gerektiğini ifade ederek konu ile alakalı hem TÜRMOB hem milletvekilleri ile temas halinde olduklarını ifade etti.
E Uygulamalarda Değişiklik Yolda
TÜRMOB Genel Başkanı Emre KARTALOĞLU, bu eğitimlerin vergilendirmelerdeki önemine vurgu yaparak meslek mensuplarının kullandıkları e uygulamalarda bir takım olumlu gelişmelerin olacağını belirterek, e defterlerin meslek mensubu e imzası ile gideceğini mali mühür zorunluluğu ortadan kalkacağını ifade etti. Ayrıca oda başkanının ifade ettiği hususların takiplerinde olduğunu ve düzeltilmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Görev süresi sona ermeden  meslek mensuplarına yeşil pasaport verilmesini sağlamaya çalışacağını dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından Oda Başkanı Dilaver ÖĞÜTCÜ tarafından Genel Başkan Emre KARTALOĞLU ve Selahattin GÖKMEN’e günün anısına plaket takdim edildi.