Veterinerler Samsun'da toplandı!

TAKİP ET

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ilk bölge toplantısı Merkez konseyi ile Samsun, Ordu, Giresun, Sakarya, Amasya, Tokat, Çorum, Zonguldak, Bolu, Erzincan, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kars ve Nevşehir Bölge ve il veteriner hekimleri oda başkanlıklarının katılımıyla Samsun Atakum Grand Amisos Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını Türk Veteriner Hekimleri Birliği Konsey Başkanı Ali Eroğlu yaptı.
Eroğlu konuşmasına kısa zaman içeresinde böyle bir organizasyonu ortaya koyan Samsun Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Habip Muruz’a teşekkür ederek başladı. 
Toplantıda Hayvan sağlığı, refahı, ıslahı ve beslenmesi, hayvancılık desteklemeleri, canlı hayvan ve et ithalatı ve kamu yapılanması gibi sektörü yakından ilgilendiren çeşitli konuları ele alacaklarını belirten Türk Veteriner Hekimleri Birliği Konsey Başkanı Ali Eroğlu, yaklaşan Kurban bayramı dolayısıyla da hayvan hareketleri, hayvan hastalıkları, hayvanlardan insanlara bulaşan zoonotik hastalıklar, veteriner halk sağlığı, gıda güvenliği, çevre sağlığı ve veteriner fakülteler gibi hususların da görüşüleceğini sözlerine ekledi. 


HAYVANCILIK ACİLEN İTHLATTAN KURTARILMALIDIR
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Konsey Başkanı Ali Eroğlu, Türk Veteriner Hekimler Birliği, kedisine bağlı 56 bölge ve il odası ile ülke hayvancılığının acilen ithalattan kurtarılmasını istemektedir diyerek şöyle devam etti;
Bunun için hayvancılıkta mutlaka acil, kısa ve uzun vadeli üretim planlamalarının yapılmasını, istikrarlı politikaların uygulanmasını zaruri görüyoruz.
Kendi tüketeceklerini üretemeyenler başkalarının ürettiklerini, onların belirlediği fiyattan ve kaliteden tüketeceklerini unutmamalıdır”


HAYVANCILIK VETERİNER OTORİTESİ MERKEZLİ OLMALIDIR
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Konsey Başkanı Ali Eroğlu konuşmasına sıraladığı konuların çözümü için hayvancılık ve veteriner hekimlikte gelişmiş ülkelerde olduğu gibi uluslararası kurallara da uygun bir yapılanmanın Türkiye’de de gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu yapılar veteriner otoritesidir. Tarım ve Hayvan Bakanlığındaki yapılanmada bu yoktur. İleri hayvancılık için mutlaka ileri veteriner hekimlik gerekmektedir. Aktif, etkin, motivasyonu yüksek, hızlı karar alabilen, yetki ve sorumluluk kargaşası yaşanmayan, yeterli bütçesi ve insan kaynakları olan bir yapı oluşturulursa sorunları giderilmiş, standartları yüksek bir veteriner hekimlik icara edilecek ve istenilen hayvancılık hedefine de ulaşılmış olacaktır. Hayvancılık yönetimsel olarak veteriner otoritesi merkezli olmalıdır.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği