Samsun Sosyal Bilimler Lisesi'den bir şampiyonluk daha!

TAKİP ET

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi (SSBL) Münazara Kulübü, 3. Yeşilay Türkiye Liseler Arası Münazara Turnuvası'na SSBL A, SSBL B ve SSBL C olmak üzere 3 takım ile katıldı.

Samsun Sosyal Bilimler Lisesi (SSBL) Münazara Kulübü, 3. Yeşilay Türkiye Liseler Arası Münazara Turnuvası'na SSBL A, SSBL B ve SSBL C olmak üzere 3 takım ile katıldı. SSBL'nin 3 takımı da Karadeniz'den katılım sağlayan 144 takım arasından topladıkları puanlarla ilk sekiz takım arasına girmeyi başardı. 
Samsun'u yarı final etabında temsil ederken SSBL B takımından Ceren Yavuz ve Emine Süeda Ünal yarı final etabından yükselerek bu sene 7 Mayıs'ta Ordu'da düzenlenen Yeşilay Türkiye Liseler Arası Münazara Turnuvası Karadeniz Bölge Finali'ne katılım hakkı kazandı. 
Ordu'da gerçekleşen finalde geleneği bozmayarak SSBL B takımından Ceren Yavuz ve Emine Süeda Ünal Karadeniz Bölge Şampiyonu olurken ayrıca turnuvanın en iyi konuşmacısı ödülünü de kazandı ve başarı plaketlerini ve şampiyonluk kupasını Ordu Valisi Muammer Erol'dan aldılar. 
Düzenli çalışma bu başarıyı getirdi
Kendini düzenli olarak entelektüel alanlarda geliştiren, her daim öncü olmayı hedefleyen SSBL Münazara Kulübü öğrencileri, kulüp danışmanları Oğuzhan Çolak ile 2018'den beri birçok ulusal başarıya imza atarak Samsun'u temsil etti. 
Yeşilay'daki ulusal başarılarının kanıtı olarak Samsun Sosyal Bilimler Lisesi Münazara Kulübü, 3 senedir düzenlenen Yeşilay Liseler Arası Türkiye Münazara Turnuvası'nda 3. kez Karadeniz bölge şampiyonu olmuş ve temmuz ayında İstanbul'da yapılacak Türkiye finallerinde  Samsun'u temsil etme hakkı kazanmıştır. 
Ayrıca her sene "En İyi Konuşmacı" kategorisinde Samsun Sosyal Bilimler Lisesi Münazara Kulübü öğrencileri üstün bir başarı göstermiştir.
Okul müdürü Hamza Sofoğlu bu başarıları sayesinde Samsun'umuzu en iyi şekilde temsil etmekten onur duyduklarını, ileriki senelerde de başarılarını sürdürmek için çalışmaya azimli olduklarını söyledi.