Samsun TSO Yönetimi'nden Meclis Üyelerine Teşekkür Plaketi

TAKİP ET

Samsun TSO Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen törenle, 2018-2022 çalışma döneminde hizmet veren meclis üyelerine camiaya katkılarından dolayı plaket verildi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen törenle, 2018-2022 çalışma döneminde hizmet veren meclis üyelerine camiaya katkılarından dolayı plaket verildi. Törende yapılan konuşmalarda ise, güçlü Türkiye, güçlü Samsun vurgusu yapıldı.
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu, 2018-2022 çalışma döneminde hizmet veren meclis üyeleri için M. Rifat Hisarcıklıoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda plaket töreni düzenledi.

Vali Tavlı: “İş dünyasının emrindeyiz”
Eylül ayı Meclis Toplantısı akabinde düzenlenen plaket töreninde konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, kentin gelişimi ve istihdamına katkılarından dolayı Meclis üyelerini tebrik etti. Samsun'un son 10 yılda büyük kalkınma yaşadığını vurgulayan Tavlı, kentin ticaret, fuar ve tarımda önemli bir yere sahipken, sağlık ve sporda da önemli bir merkez haline geldiğini vurguladı. Eğitimde de kentin gelişimini sürdürdüğünü belirten Tavlı, "Samsun gibi insan kaynağı güçlü bir şehirde vali olarak görev yapmanın onurunu ve şerefini yaşıyorum. Türkiye Yüzyılı'nda Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bakanlarımızın, milletvekillerimizin desteğiyle Samsun Valiliği ve tüm bağlı kamu kuruluşlarımız, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, yerel yönetimlerimizle iş dünyamızın emrinde olduğumuzu özellikle ifade ediyorum." dedi.


"TSO, şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkı veren en önemli aktörlerden biri”
Plaket töreni öncesinde odanın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi veren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, “Bölgenin kültürel ve ticari bağlamda buluşma noktası olan, Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı Samsun’da 100 yılı aşkın bir süredir hizmet veren Samsun Ticaret ve Sanayi Odası şehrin ve bölgenin kalkınmasına katkı veren en önemli aktörlerden biridir. Bu bağlamda en önemli girişimimiz de şüphesiz birleştirici ve inisiyatif alarak koordine edici olmamızdır. Şehrimizin ticari ve ekonomik anlamda Odamızın inisiyatif alarak imza attığı projelerin arkasında şüphesiz meclis üyelerimizin güveni ve sonsuz desteği bulunmaktadır. Bugün düzenlediğimiz bu plaket törenimizin anlam ve önemi işte bu desteğe duyulan vefa ve şükrandır. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş dünyasının temsil yüzüyüz. Şehrimizin sahip olduğu potansiyelin ve ihtiyacının farkında olarak ulaşım akslarına yakın bir organize sanayi alanının oluşturulması konusunda girişimlerde bulunduk. Endüstriyel bölgeden önce organize sanayi bölgesi olması konusunda ısrarcı davrandık. En nihayetinde Türkiye’nin 354. Organize Sanayi Bölgesi resmi olarak ilan edildi ve şehrimizin kalkınmasına katkı veren aktörlerle birlikte Samsun Yeni OSB’yi şehrimize kazandırdık. Bu bir bayrak yarışı. 100 yıl evvel başlayan bu tarihin bize emanetini her geçen gün çıtayı çok daha yükselterek taşımaya gayret ettik. Evet; çıta çok yüksek ama bizim bu şehre olan tutkumuz da bir o kadar kuvvetli. Bizler 100 yılı aşkın köklü bir tarihe sahip Odamızın köklerinden aldığı deneyim ve güçle, her daim genç kalacak ideallerimizle Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye hedefiyle; Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ‘Vatanını En Çok Seven, İşini En İyi Yapandır’ sözü rehberliğinde Samsunumuzu ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odamızı kurumsal anlamda daha yüksek bir seviyeye taşımaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik vurgusu
Toplantıda söz alan, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu ve CHP Samsun Milletvekili Murat Çan da, birlik ve beraberlik mesajları vererek, “Güçlü Samsun, Güçlü Türkiye” vurgusuna dikkati çekti.  Törene ayrıca, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, kamu kurum ve kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Törende, Oda çatısı altında 2018-2022 çalışma döneminde hizmet veren yaklaşık 100 meclis üyesine camiaya katkılarından dolayı plaket verildi.