Samsunlular Dikkat Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı Verildi

TAKİP ET

Meteorolojiden alınan son değerlendirmelere göre, Samsun'da hava çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Beklenen yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin edilirken havba sıcaklığının Bölgenin batısında 5 ila 7 derece düşüş, doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artış bekleniyor.
RÜZGAR: Güneyli yönlerden, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimlerde batı ve kuzey batılı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-70 km/saat), iç kesimler ve yükseklerinde ise kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Bölgemiz genelinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-70 km/saat), iç kesimlerde ve yükseklerinde ise kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, Ağaç ve direklerin devrilmesi, Soba ve Baca Gazı Kaynaklı Zehirlenmeleri, Ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DENİZ (FIRTINA) UYARISI:Orta Karadeniz'de (Kastamonu- Ordu arası) rüzgarın ilk saatlerde batı ve güney batı, öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzey batılı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, zamanla 7 ila 9 kuvvetinde (50-90 km /saat) kuvvetli fırtına, yer yer kısa süreli 10 kuvvetinde (105 km/saat) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın doğusunda; gece saatlerinde, batısında; Pazartesi (27.11.2023) günü gece saatlerinde etkisini azaltması beklenmektedir.
BACA GAZI UYARISI: Bölgemizde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli olması beklendiğinden karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır