Ziraat Odası Başkanlarından TMO Samsun Başmüdürü Şahinler ziyaret

TAKİP ET

Samsun Ziraat Odası, Havza Ziraat Odası, Çarşamba Ziraat Odası, Kavak Ziraat Odası, Salıpazarı Ziraat Odası ve 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanlarından oluşan heyet TMO Samsun Başmüdürü Derya Şahinler'i ziyaret ettiler.

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü Başkanlığında, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy ve 19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş’dan oluşan heyet TMO Samsun Başmüdürü Derya Şahinler’i makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü ve beraberindeki ziraat odalarının başkanları TMO Samsun Başmüdürü Derya Şahinler’e taleplerini ve önerilerini ileterek bu yıl yapılacak olan hububat alımı çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundular.
TMO Samsun Başmüdürü Derya Şahinler çalışmaların gerekli hassasiyet içerisinde yürütüldüğünü belirtti.
Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü ise TMO Başmüdürü Şahinler’e göstermiş olduğu ilgi ve alakadan ötürü teşekkür etti.
Ziyaret ile ilgili olarak bir açıklama yapan Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ziyaretin bölge çiftçisi adına olumlu geçtiğini ifade ederek; “Sayın Müdürümüze bölge çiftçisinin hububat alım çalışmaları konusunda talep, öneri ve sorunlarını ileterek bilgilendirmede bulunduk. Talep ve sorunların giderilmesi için sahadan almış olduğumuz ve yapmış olduğumuz gözlemlere yönelik çözüm önerilerini kendilerine ilettik.” Dedi.
Genç yapmış olduğu açıklamada TMO'nun alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira ve bu fiyata ilave olarak bakanlığımız tarafından ÇKS  kayıtlı tümçiftçilere buğday için ton başına bin lira hububat üretim primi destek olarak verileceğini belirterek, " Geçen yıl bazı üreticilerimiz TMO alım fiyatını açıkladıktan sonra fiyatlar yükselecek diye ürünlerini satmadı ve ellerlinde tuttular. TMO alımları sonrası piyasada fiyatlarda yaşanan düşüş nedeni ile ya zarar etiler yada ürünlerini satmadılar. Bu yıl TMO piyasa şartlarına göre oldukça uygun bir alım fiyatı açıkladı. Tüm çiftçilerimiz ÇKS kayıtlarına uygun olarak TMO'ya ürün teslim edebilecekler. " dedi.
Genç, TMO'ya ürün teslim edecek olan ÇKS kayıtlı üreticilerin randevularını http://randevu.tmo.gov.tr/tmoHars/ Web adresi üzerinden alabileceklerini belirterek; "Yeni hasat edilen ürünlerinizin rutubetsiz olması, taş ve toprak gibi yabancı maddelerden arındırılması gibi durumlara dikkat edilmesi menfaatleri icabı. Ayrıca bu yıl lisanslı depolarda TMO alım sistemine entegre edildi. Üreticilerimiz TMO sistemi üzerinden randevu alarak ürünlerini lisanslı depo işletmelerine teslim edebilecekler" dedi.