Toplantıda konuşan Genel Başkan Esra Oksay, Samsun’un girişimcilik ruhuna dikkat çekerek, şehrin cesaretin ve üretkenliğin öncüsü olduğunu ifade etti. Sendikanın her sektörden kadın işverenleri bir araya getirdiğini vurgulayan Oksay,
“Üyelerimizin karşılaştıkları sorunlarda, özellikle devlet kurumlarıyla iletişim noktasında önemli bir köprü görevi üstleniyoruz. Kendi içimizde ticareti güçlendirmeye büyük önem veriyoruz. Kadın işverenler, kurdukları güçlü ağlarla birbirlerini destekliyor ve birlikte büyüyor” dedi.
Kadın Ticaret İşverenleri Sendikası’nın Türkiye genelinde hızlı bir şekilde güçlendiğini belirten Oksay, Samsun’un bu yapı içinde özel bir yere sahip olacağını vurgulayarak,
“Üç gündür Samsun’dayız. Burada gördüğümüz ilgi ve enerji, Samsun’un sendikamızın en güçlü merkezlerinden biri olacağını gösteriyor. Bizi kendi evimizde gibi hissettiren Samsun iş dünyasına ve yerel yöneticilere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Samsun’daki çalışmalara öncülük eden İlkadım Belediye Meclis Üyesi ve iş kadını Merve Bayraktar Keskin ise Samsun’un bölgesel ölçekte ekonomik bir lider olduğunu belirtti. Keskin,
“Kadın işverenlerin ve iş kadınlarının hem sayısı hem de başarıları Samsun’da dikkat çekici bir seviyede. Kadın Ticaret İşverenleri Sendikası’nın birleştirici ve güçlendirici misyonu bizleri son derece heyecanlandırdı. Genel Başkanımız Esra Oksay ve yönetimini şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu güçlü yapının bir parçası olmak bizler için büyük bir değer” diye konuştu.
Haber: Yadigar Karataş