Header Reklamı
Samsun'da Hüseyin Dündar AK Parti'ye mi geçiyor? BBP Lideri Çağrı Yaptı SİYASET
Paylaş

Samsun'da Hüseyin Dündar AK Parti'ye mi geçiyor? BBP Lideri Çağrı Yaptı

Hazır

Ekleme: 13.05.2026 10:44 Tahmini okuma süresi: 2 dakika

CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal AK Parti'ye katılmasının ardından gözler Samsun'daki AK Partili olmayan belediye başkanlarına çevrildi.

CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal AK Parti'ye katılmasının ardından gözler Samsun'daki AK Partili olmayan belediye başkanlarına çevrildi. 
31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından İYİ Parti'den seçilen Şerafettin Aydoğdu, Ladik'te Yeniden Refah Partisi'nden seçilen Adnan Topal, Ayvacık'ta Yeniden Refah Partisi'nden seçilen Refahittin Şencan AK Partiye geçmişti. 
En son Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal AK Parti'ye katılın ardında gözler Çarşamba Belediyesi'ni bağımsız kazanan Hüseyin Dündar ve Yeniden Refah Partisi'nden Kavak'ı kazanan Şerif Ün'e çevrildi. CHP'li Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in ise Samsun Milletvekil Mehmet Muş'i ziyaretinin ardından AK Parti'ye mi katılıyor şeklinde iddalar siyasi kulislerde konuşmaya başlamıştı. 
Hedef Halk Gazetesi'nin haberine göre; yeni bir gelişme ise geçtiğimiz günlerde Samsun'a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin bir programda Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın başarılarını överek, kendisini en kısa sürede Cumhur İttifakı çatısı altında görmek istediğini söylemesi de "Hüseyin Dürdar'da AK Parti'ye mi geçiyor?" sorusu sorulmaya başladı.
Çarşamba Belediye Başkanlığı için AK Parti'den yeşil ışık alamayan Hüseyin Dündar bağımsız olarak girdiği seçimde başkan olarak seçilmişti. AK Parti'de siyaset geçmişi olan Başkan Dündar'ın seçimi kazandıktan sonra AK Parti'ye geçeceği iddia ediliyordu fakat geçtiğimiz iki yıllık süreçte AK Parti çephesinden Başkan Dündar'a bir teklif gitmemesi bu geçişi zorlaştırdığı yönünde olduğu gelen bilgiler arasında. 
Genel Başkan Destici'nin bu yaptığı açıklama sonrası gözler yine Hüseyin Dündar'a çevrildi. Özellikle ulusal tv programlarında yorumcuların önümüzdeki günlerde yine belediye başkanlarından AK Parti'ye geçişlerin olacağı sözleri de hem Dündar'a hemde diğer belediye başkanlarını nasıl bir süreç beklediği de merak konusu oldu.

Bizi Takip Edin

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.