Header Reklamı
Samsun Eczacı Odası 15 ton ilacı imha etti SAMSUN HABER
Paylaş

Samsun Eczacı Odası 15 ton ilacı imha etti

Hazır

Ekleme: 11.01.2026 17:37 Tahmini okuma süresi: 2 dakika

Samsun Eczacı Odası, eczanelerde biriken miadı geçmiş ve bozulmuş ilaçların imhasını gerçekleştirerek çevreye zarar vermesini önledi.

SAMSUN HABER... Samsun Eczacı Odası, eczanelerde biriken miadı geçmiş ve bozulmuş ilaçların imhasını gerçekleştirerek çevreye zarar vermesini önledi. 15–19 Aralık 2025 tarihleri arasında toplanan 15 ton ilaç, 29 Aralık’ta lisanslı firmalar aracılığıyla mevzuata uygun şekilde imha edildi.
Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, düzenli olarak her iki yılda bir yapılan bu imha sürecinin çevre ve halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Karacan, kontrolsüz biçimde çöpe atılan veya kanalizasyona dökülen ilaçların toprak ve su kaynaklarında kimyasal kirliliğe yol açarak canlı yaşamını olumsuz etkilediğini hatırlattı.
Başkan Karacan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Miadı geçen ilaçların ilgili mevzuat ve çevre güvenliği kurallarına uygun şekilde imha edilmesi; doğal kaynakların korunmasını, çevre kirliliğinin önlenmesini ve halk sağlığının güvence altına alınmasını sağlamaktadır. Yapılan imha işlemleriyle birlikte zararlı maddelerin çevreye karışması engellenmiş ve elektrik enerjisine dönüştürülerek sürdürülebilir çevre anlayışına katkıda bulunulmuştur.”
Konuşmasının sonunda basın mensuplarına teşekkür eden Onur Ferhat Karacan, “Sesimizi duyurmamıza katkı sunduğunuz için teşekkür ediyorum. Gazeteciler Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

Bizi Takip Edin

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.