Header Reklamı
Samsun Tekkeköy'de 6 metrelik define çukuru çıktı! SAMSUN SON DAKİKA
Paylaş

Samsun Tekkeköy'de 6 metrelik define çukuru çıktı!

Hazır

Ekleme: 25.02.2026 13:44 Güncelleme: 25.02.2026 13:51 Tahmini okuma süresi: 2 dakika

Samsun’da Kanalizasyon Dediler, 6 Metrelik Define Çukuru Açtılar Bir ikamette 6 metre derinliğinde, 2 metre genişliğinde çukur açan 4 şahıs, KOM ekiplerince suçüstü yakalandı.

Samsun’da Kanalizasyon Dediler, 6 Metrelik Define Çukuru Açtılar. Bir ikamette 6 metre derinliğinde, 2 metre genişliğinde çukur açan 4 şahıs, KOM ekiplerince suçüstü yakalandı.
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Tekkeköy ilçesinde kültür varlığı bulmak amacıyla gerçekleştirilen izinsiz kazı faaliyetine yönelik operasyon düzenlendi.
Yapılan takip ve çalışmalar neticesinde, Tekkeköy ilçesinde bir ikametin bulunduğu alanda 6 metre derinliğinde ve 2 metre genişliğinde çukur açıldığı tespit edildi.
S.U. (69), İ.B. (47), M.E. (47) ve E.T. (63) isimli şahıslar kazı yaptıkları esnada suçüstü yakalandı.
Şahısların kazıyı “evde kanalizasyon hattı bulunmadığı” gerekçesiyle yaptıklarını beyan ettikleri öğrenildi.
Ancak polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede, kazının herhangi bir altyapı çalışması kapsamında olmadığı ve kültür varlığı aramaya yönelik gerçekleştirildiği tespit edildi.
Kazı alanında yapılan aramalarda;
1 adet hilti,
2 adet kürek,
1 adet kazma,
1 adet balyoz,
1 adet plastik kova,
1 adet 25 metre uzunluğunda elektrik kablosu,
1 adet 10 metre uzunluğunda halat,
1 adet makara,
2 adet çapa
ele geçirildi.
Yakalanan dört şüpheli hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

Bizi Takip Edin

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.