SON DAKİKA | Büyükçekmece'de toprak kayması! Toprak altında mahsur kalanlar var

Ekleme: 03.08.2026 19:45 Güncelleme: 03.08.2026 20:33 Tahmini okuma süresi: 2 dakika
Büyükçekmece'de toprak kayması! Toprak altında mahsur kalanlar var
Google News

İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde meydana gelen toprak kayması paniğe neden oldu. İlk bilgilere göre toprak altında mahsur kalan kişiler olduğu belirtilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve arama-kurtarma ekibi sevk edildi.

İstanbul Büyükçekmece'de binalar ile sahil arasında kalan alanda saat 18.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Göçme nedeniyle sahil yolu kısmen yaya trafiğine kapatılırken; AFAD, itfaiye ve arama-kurtarma ekipleri toprak altında kalma ihtimaline karşı hassas arama çalışması başlattı.

İstanbul Büyükçekmece Mimar Sinan Sahili'nde, sahil ile binalar arasında bulunan toprak alanda henüz belirlenemeyen nedenle toprak kayması meydana geldi. Göçük sonrası kayan toprak sahil yolunun bir bölümünü kapatırken, bölgede bulunan vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Kurtarma çalışmaları sürüyor

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, toprak altında mahsur kalan kişilere ulaşabilmek için yoğun şekilde arama-kurtarma çalışması yürütüyor. Mahsur kalan kişi sayısı ve olayın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Ayrıntılar bekleniyor

Yetkililerin olay yerindeki çalışmaları devam ederken, can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin resmi bilgi paylaşılmadı. Gelişmeler geldikçe haber güncellenecektir.

Takip

#BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ?

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz işlenmemekte, yalnızca IP adresiniz tekrar oy kullanımını önlemek amacıyla geçici olarak saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.