Terme'de Ata Sporu Coşkusu Nefesleri Kesti SPOR
Paylaş

Terme'de Ata Sporu Coşkusu Nefesleri Kesti

Hazır

Ekleme: 17.06.2026 11:53 Güncelleme: 17.06.2026 11:56 Tahmini okuma süresi: 2 dakika

Terme Belediyesi ile Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 26. Geleneksel Rahvan At Yarışları, Ahmetbey Mahallesi'nde büyük bir heyecana sahne oldu. Başkan Şenol Kul, "Ata sporumuzu yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz" dedi.

Terme'de Ata Sporu Coşkusu Nefesleri Kesti

Terme Belediyesi tarafından Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğinde düzenlenen 26. Geleneksel Rahvan At Yarışları, Ahmetbey Mahallesi yarış alanında gerçekleştirildi. Türkiye'nin farklı illerinden gelen at sahipleri ve sporseverlerin katıldığı organizasyonda, 10 ayrı kategoride yaklaşık 100 at kıyasıya mücadele etti.
Gün boyu süren yarışlarda vatandaşlar ata sporunun heyecanına ortak olurken, yarış alanında renkli görüntüler oluştu. Dörtnal kategorisi başta olmak üzere farklı kategorilerde gerçekleştirilen mücadeleler, izleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi.Terme'de Ata Sporu Coşkusu Nefesleri Kesti


"ATA MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ"
Yarışların ardından değerlendirmelerde bulunan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, geleneksel sporların yaşatılmasının önemine dikkat çekerek, "Rahvan at yarışları sadece bir spor organizasyonu değil, aynı zamanda kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılmasının önemli bir parçasıdır. Ata sporumuzu yaşatmaya ve genç kuşaklarla buluşturmaya devam ediyoruz. İlçemizde köklü bir geleneği daha başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sporun kenti Terme'de sporcularımızı ve sportif faaliyetleri desteklemeye, hemşehrilerimizi farklı organizasyonlarda bir araya getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Terme'de Ata Sporu Coşkusu Nefesleri Kesti

"KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ"
Rahvan yarışlarının kültürel yönüne de vurgu yapan Başkan Kul, "Bu yarışlar, tarihimizden ve kültürümüzden bize miras kalan önemli değerlerden biridir. Geleneklerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Organizasyonumuza katılan tüm sporcularımıza, emeği geçenlere ve bizleri yalnız bırakmayan kıymetli hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yarışlar sonunda Baş kategorisinde Tayfun Karataş, Başaltı kategorisinde ise Sadettin Dündar birincilik elde etti. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve ödülleri ilçe protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 

Bizi Takip Edin

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.